Kurssit

Kesällä 2022 tarjoamme laajan valikoiman kursseja yksityisratsastajille. Jokaisen kurssin kylkeen on mahdollista ostaa
* hevosen majoitus täysihoidolla hintaan 30 € / vrk (sis. alv. 24 %) JA
* ratsastajan majoitus hintaan 30 € / vrk (sis. alv. 10 %)

UUTTA!
Kesän 2022 ajan Kati Paanasen kilpahevoset suomenhevosori Hupsis ja vaativan tason kolmen lajin taitaja ”Konkeli” ovat asiakkaittemme käytössä. Näistä hevosista Kati perii vuokraa 48 €/päivä. Jos haluat tutustua ratsuusi ennen kurssiasi, voit tulla myös yksityistunnille etukäteen!

Ratsastajien majoitus tapahtuu kartanon pihapiirissä kahdessa pienessä asunnossa, joissa kummassakin on oma wc ja suihku sekä pieni keittiö. Keittiöiden varustelutaso: aterimet, ruoanlaittovälineet, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni ja jääkaappi. Kumpaankin asuntoon voi majoittua kaksi henkilöä.

Lakanat ja pyyhkeet lisämaksusta 10 € / hlö (sis. alv.).
Pihasauna lämpiää kaupan päälle pyydettäessä.
Koska majoitusta ratsastajille on tarjolla rajoitetusti, tee varauksesi ajoissa!

Kurssien päiväkävijöille vastaavan varustelutason keittiö löytyy tallin yläkerrasta.

Varaa paikkasi kurssilla sähköpostitse info@artofdressage.fi tai puhelimitse 044 2429014. Jos pohdit, mikä kurssi olisi soveltuva itsellesi ja hevosellesi, ota yhteyttä rohkeasti ja kysy!

Kurssit laskutetaan etukäteen, noin 4 viikkoa ennen kurssin alkua. Tämä toimii varauksen vahvistuksena. Mikäli ratsukko on kuitenkin estynyt osallistumasta kurssille, varausmaksu 50 € pidätetään kurssimaksun palautuksesta. Mikäli asiakas löytää tilalleen toisen osallistujan tai kurssi peruuntuu järjestäjän vuoksi, palautetaan koko kurssimaksu.

Kurssitarjonta kesälle 2022

RADANRATSASTUS 6.-8.6., 4.-6.7. ja 25.-27.7.
Kesällä 2022 järjestämme kolme radanratsastuskurssia. Jokaisella ohjelma on samanlainen. Kurssille osallistuminen ei katso lähtötasoa. Ratsastaja valitsee itselleen ja hevoselleen sopivan ohjelman, jota työstää kurssin kaksi ensimmäistä päivää. Kolmantena päivänä ohjelma ratsastetaan kilpailuharjoitustilanteessa, suoritus videoidaan ja analysoidaan yhdessä.
Kurssi koostuu yhdestä 60 minuutin paritunnista, yhdestä 45 minuutin yksityistunnista, rataharjoituksesta ja kolmesta teoriatunnista.

Kurssin hinta 145 € (sis. alv. 24 %)

NUORET HEVOSET 13.-15.6. ja 1.-3.8.
Kesällä 2022 järjestämme kaksi nuorten hevosten kolmen päivän kurssia. Kaikki 3-7-vuotiaat hevoset ovat tervetulleita näille kursseille. Hevosten kanssa työskennellään päivittäin ratsain tai maasta joko 60 minuutin paritunnilla työskentelyä tauottaen ja eriyttäen tai 30 minuutin yksityistunneilla. Teoriatunneilla käydään läpi nuoren hevosen koulutusta niin teoriassa kuin käytännönharjoittein (maasta käsin työskentely) – aihetoiveita voi esittää myös ilmoittautuessaan!

Kurssin hinta 120 € (sis. alv. 24 %)

OHJASAJO 9.-10.6. ja 18.-19.7.
9.-10.6. järjestettävällä kurssilla käydään läpi ohjasajon alkeet.
18.-19.7. järjestettävällä kurssilla syvennetään ohjasajon taitoja monipuolisin harjoittein.
Kummallakin kahden päivän kurssilla työskennellään 60 minuutin paritunneilla molempina päivinä, minkä lisäksi käydään läpi teoriaa demojen avulla.
Kurssilla tarvitaan omat varusteet mukaan. Ohjeistus soveltuvista varusteista annetaan hyvissä ajoin ennen kurssia.

Kurssihinta 100 € (sis. alv. 24 %)
Kurssihinta kuunteluoppilaille 40 € (sis. alv. 24 %)

ISTUNTAA, PERUSRATSASTUSTA JA KEHONHUOLTOA 21.-23.6. ja 20.-22.7.
Nimensä mukaisesti näillä kahdella kolmen päivän kurssilla käydään käsiksi hyvän ratsastuksen kulmakiviin: tasapainoiseen istuntaan ja hyvään apujenkäyttöön. Jotta harjoitteista voisi saada kaiken irti, kahtena ensimmäisenä iltana fysioterapeutti Oona Vuorialho vetää koko joukolle kehonhuollon treenit. Lisäksi teoriademot istunnalla vaikuttamisesta auttavat ratsastajaa syiden ja seurauksien hahmottamisessa.
Kurssi soveltuu kaikentasoisille ratsastajille. Ratsastus tehdään 60 minuutin paritunneilla tarvittaessa tehtäviä eriyttäen.

Kurssihinta 150 € (sis. alv.)
Kurssihinta kuunteluoppilaille (teoria ja kehonhuolto) 60 € (sis. alv.)

KYLMÄVERISTEN KESÄKINKERIT 1.-3.7. ja 3.-5.8.
Suomenhevosten ja kaikkien kylmäverityyppisten yhteinen kolmen päivän kurssi järjestetään kahdesti kesän 2022 aikana. Molemmilla kursseilla paneudutaan tasapainottaviin harjoitteisiin ja haetaan ratsukon yhteisen tasapainon kautta tahtia ja lennokkuutta ja koulutustasoon sopivaa kokoamisastetta. Teoriassa käydään läpi samaisia asioita, mutta myös toiveita otetaan vastaan! 60 minuutin mittaisilla paritunneilla tehtävät määritetään ratsukoiden mukaan, tarvittaessa eriyttäen.

Kurssin hinta 120 € (sis. alv. 24 %)

LATERAALIT MAASTA JA RATSAIN 28.-30.6. ja 28.-29.7.
Näillä kolmen ja kahden vuorokauden kursseilla hevosten kanssa työskennellään kahdesti päivässä 60 minuutin paritunneilla tai 30 minuutin yksityistunneilla: kerran ratsain ja kerran maasta. Harjoitteet tähtäävät liikkuvuuden ja herkkyyden parantamiseen. Ne soveltuvat kaikille peruskoulutetuille hevosille ikään katsomatta. Harjoitteet on eriytettävissä soveltumaan jokaisen koulutustason hevoselle.

Kurssin hinta 180 € (3 vrk, sis. alv. 24 %) / 120 € (2 vrk, sis. alv. 24 %)

HEVOSEN KOULUTUKSEN PERUSKURSSI 11.-13.7.
Kaikki se, mitä hevosta kouluttavan ihmisen pitäisi tietää, tiivistettynä kolmen päivän kurssiin. Teoriassa käydään läpi hevosen koulutuksen periaatteet ja käytetyimmät tekniikat, demot valottavat aihetta käytännön kautta. Hevosten kanssa työskennellään kaksi kertaa päivässä 60 minuutin paritunneilla tai 30 minuutin yksityistunneilla työstettävästä asiasta riippuen, jokaisen kurssilaisen tarpeiden mukaisesti. Ensimmäisenä päivänä jokainen tekee perusharjoitteita, jonka jälkeen määritellään tulevien päivien ohjelma parivaljakkokohtaisesti. Ensimmäisen päivän työskentely tapahtuu maasta käsin, muina päivinä koulutukseen voidaan paneutua ratsainkin.
Kerro ilmoittautuessasi minkälaisen hevosen kanssa osallistut ja minkälaisia asioita haluat työstää. Ne voivat olla minkälaisia tahansa, arjen käsittelystä hevosen herkistämiseen tai perusapujen täsmentämiseen.

Kurssihinta 210 € (sis. alv. 24 %)
Kurssihinta kuunteluoppilaille 60 € (sis. alv. 24 %)

YLI ULKOISTEN ÄRSYKKEIDEN 14.-15.7.
Jatkona hevosen koulutuksen peruskurssille käydään käsiksi ulkoisiin ärsykkeisiin. Tällä kurssilla paneudutaan hevoskohtaiseen ongelmaan: ääneen, liikkeeseen, visuaalisiin ärsykkeisiin… mikä se onkaan, mikä arjessa tai kilpailuissa ongelmia tuottaa. Tai vastaavasti opetetaan hevoselle taito kohdata nämä tilanteet, vaikka ongelmia ei olisikaan ehtinyt syntyä. Hevosten kanssa työskennellään yksin tai pareittan kaksi kertaa päivässä. Teoriademoissa asioita esitetään käytännön kautta.
Jos mahdollista, kurssilaisilta toivotaan osallistumista vähintään alkuviikon ohjelmaan kuunteluoppilaana. Kerro ilmoittautuessasi, minkälaisen hevosen kanssa osallistut ja minkälaisia asioita haluaisit työstää.

Kurssihinta 140 € (sis. alv. 24 %)
Kurssihinta kuunteluoppilaille 40 € (sis. alv. 24 %)

LASTAUKSEN PERUSKURSSI 16.6.
Kahden tunnin demossa kerrotaan lastaukseen liittyvät koulutukselliset ja turvallisuuskysymykset sekä lastataan nuori, kokematon hevonen.

Kurssihinta kuunteluoppilaille 20 € (sis. alv. 24 %)

NOTKEUTTA PUOMEISTA JA KAVALETEISTA 7.-8.7.
Tällä kurssilla notkistellaan hevosta erilaisten puomi- ja kavalettiharjoitteiden kautta. Ratsastajan kevyt ja esteistunta laitetaan erityiseen syyniin, jotta ratsukon tasapaino mahdollistaa ketteryyden tehtävissä.
Kurssilla ratsastetaan molempina päivinä 60 minuutin paritunneilla ja käydään läpi esteratsastuksen teoriaa.

Kurssihinta 80 € (sis. alv. 24 %)

NIINAN JUNNUJEN PÄIVÄKURSSIT
Ratsastuksenohjaaja Niina Laukkanen pitää Lahassa kesällä kaksi juniori-ikäisten kurssia.

Tutustuminen kouluratsastuksen kisamaailmaan 9.-10.7.
Kurssilla käydään läpi kaikki se, mitä pitää tietää, kun kilpailuihin haluaa osallistua. Ratsastusharjoitteissa perehdytään kilpailuverryttelyn suunnitteluun ja toteuttamiseen ja kouluradan ratsastuksen saloihin.
Molempina päivinä ratsastetaan 60 minuuttia paritunneilla.
Vanhemmat saavat osallistua teoriatunneille ilmaiseksi.

Kurssihinta 90 € (sis. alv. 24 %)

Kisaradalla teille ja tahtiin 23.-24.7.
Kurssilla syvennytään kouluradanratsastamisen taitoon ja siihen, kuinka kilpailuissa kannattaa toimia, jotta saadaan paras suoritus tehtyä. Tällä kurssilla asioissa päästään askel edellistä kurssia syvemmälle.
Molempina päivinä ratsastetaan 60 minuuttia paritunneilla.
Vanhemmat saavat osallistua teoriatunneille ilmaiseksi.

Kurssihinta 90 € (sis. alv. 24 %)

KESÄN KURSSIKALENTERI PDF-MUODOSSA